Letenye

2014.08.16. 18:19

Megnyílt a Mura Menti Bornapok

Letenye - Szombaton délután Letenyén a XXXI. Mura Menti Napok keretén belül a hagyományokhoz híven ismét megnyílt a Mura Menti Bornapok.

Mirkó Imre

A hivatalos megnyitó a menetzenével és menettánccal vette kezdetét, amely során a muzsikát Letenye Város Fúvószenekara szolgáltatta és a menet elején a Pintér Jánosné vezette Letenye Város Mazsorett csoportjai (Törpillák, Fire Girls) tették szebbé a bornapok megnyitóját.

Halmi Béla polgármester köszöntőjében többek szólt arról, hogy az idén  25 éves Letenye nívós programokkal várja a városlakókat és a településre érkezőket egyaránt.

Dr. Brazsil József a több mint 110 tagú Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere - aki aznap délután 2 órakor még szüretelt - szólt a megyei hagyományokról és arról, hogy az idei szüret után szinte biztosan nem lesznek különlegesen szép borok, mert a szeszélyes időjárás szinte mindig közbeszólt.

Fotó: Mirkó Imre

A letenyei rendezvényen nem csak a férfinép, hanem a borszerető hölgyek és képviseltették magukat, így ott voltak és a program során sok segítséget nyújtottak a letenyei és a móri borbarát hölgyek.

A megnyitót követően a főtéri szabadtéri színpadon fellépett a Borvirágok Együttes, a városi fúvószenekar és a mazsorett csoportok is.

A letenyei és a móri borbarát hölgyek is koccintottak. Fotó: Mirkó Imre

Este tízig még a színpadon szórakoztatta a közönséget a Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és zenekara, valamint a De Luxe együttes.

A letenyei bornapok egészen augusztus 20-ig tartanak, amely során a letenyei és környékbeli termelők hegyi nedűit kóstolhatja meg a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!