Lenti

2016.12.02. 07:42

Döntések a testületi ülésen

Lenti – Kis mértékben emelkednek az önkormányzati bérlakások díjai – egyebek mellett erről is döntött az önkormányzati képviselő-testület legutóbbi soros ülésén.

Korosa Titanilla

Öt százalékkal emelkednek jövő év elsejétől a bérleti díjak, így összkomfortos lakás esetén 388 forint lesz a díj havonta, négyzetméterenként. Komfortos lakásért 262, félkomfortosért 157, komfort nélküliért pedig 79 forintot kell fizetnie a bérlőnek havonta és négyzetméterenként.

Felülvizsgálta a képviselőtestület az adórendeletét is. Eszerint az építményadó, az idegenforgalmi adó és a helyi iparűzési adó mértéke, illetve valamennyi helyi adó mentességi köre nem változik; míg a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként, illetve lakásbérleti jogonként 6500-ról 8000 forintra módosul jövőre.

Elfogadta a képviselő-testület emellett a lenti tűzoltóparancsnokság, valamint a Lenti Kistérség Többcélú Társulása idei   tevékenységéről és működéséről szóló beszámolókat is. Véleményezték továbbá az általános iskolai körzethatárokat is. Ezek – a tavalyihoz hasonlóan – megfelelnek a feltételeknek, megváltoztatásuk nem indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!