Lenti

2015.07.27. 14:37

Helyi értékek előtérben - Régi mesterségek fogásait adnák tovább a fiatalok számára

Lenti - A város, a térség értékeinek bemutatására rendezvénysorozatot szervez a település önkormányzata augusztus 1. és októbert 15. között.

Korosa Titanilla

A több állomásból álló programsorozat keretében kiállításokkal, helyszíni bemutatókkal egybekötött tudományos előadásokon keresztül a településre jellemző agrárium szellemi termékeinek és tárgyi javainak bemutatását tervezik.

A tervek közt szerepel a fürdő gyógyvizének, különleges hatásának megismertetése is, ami a település turisztikai vonzerejének növelése érdekében is fontos. Továbbá a rendezvény keretében bemutatják a Lentiből kiinduló 32 km hosszú erdei kisvasút történetét, szerepét a faanyag szállításban és a turizmus fejlesztésében egyaránt. A programban szerepet kapnak a térség tradicionális kézműves mesterségei, mint a kosárfonás, fazekasság, fafaragás, hetési szőttes készítés, vagy a viaszöntés.

Ezen mesterségek bemutatására kézműves foglalkozásokat, termékbemutatóval egybekötött kiállításokat rendeznek majd helyi képzőművészek, amatőr fotósok, diákok bevonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!