Lenti

2015.01.29. 17:15

Az év tűzoltósága lett a lenti

Lenti - Eddig még soha nem választottak Zala megyeit az év tűzoltóságának az ország százöt hivatásos tűzoltósága közül.

Korosa Titanilla

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon adta át a díjat dr. Bakondi György főigazgató a lenti hivatásos tűzoltóság parancsnokának, Stocker Dávidnak.

Tavaly a határ közeli település tűzoltói több ízben rendkívüli helyzetben álltak helyt, hiszen számos szélsőséges időjárási körülmény érte a térséget, melyekben az egységek kiválóan helyt álltak. Mindezek elismeréseként kapták meg a kitüntető címet.

Középen Stocker Dávid százados, a lenti tűzoltóparancsnokság vezetője, mellette balról Kovács Viktória tűzoltó százados, műszaki biztonsági tiszt, jobbról Molnár Ferenc Gábor tűzoltó hadnagy, tűzoltóparancsnok helyettes, valamint a B szolgálati csoport tagjai. Fotó: Kósa Róbert

Tavaly, az év első felében zord téli időjárás nehezítette a közlekedést, ami miatt két alkalommal is forgalomkorlátozást rendeltek el a határon, szeptember közepén pedig nagy riadalmat okozott a térséget sújtó nagy mennyiségű csapadék, ami villámárvizeket okozott és a lendvadedesi tó vészárapasztóján kifolyó víz Lenti üdülő övezetét is elérte. Emiatt a lakosságot is kimenekítették négy településről, s ezt a feladatot a lenti tűzoltók oldották meg.

– A lenti parancsnokságon ötvenhárom tűzoltó szolgál. A szeptemberi árvíz idején csapatunk kitartóan dolgozott a 24-24 órás készenléti szolgálatban – mondta Stocker Dávid tűzoltóparancsnok. – A kimenekítést, a kitelepített lakosság, valamint az ide vezényelt munkatársak elhelyezését biztosítottuk, a villámárvizek elleni beavatkozást is sikerült szakszerűen végrehajtani. A kollégák közül többen egész nap szivattyúzták a vizet a városban és a környéken. Száznál több káresethez kellett kivonulnunk, ami próbára tett minket, de mindannyian segítettük a rászorulókat, együtt a különleges műszaki mentőkkel. Szerencsére senki nem sérült meg, és jelentős anyagi értékeket sikerült megvédeni – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!