Lenti

2014.05.01. 18:09

A város ''beszáll'' a mentőállomás felújításába

Lenti – Több beszámolót és rendelet-módosítást is elfogadott az önkormányzati képviselő-testület legutóbbi soros ülésén.

Kiss Tamás

Határoztak a városatyák a mentőállomás állami felújításának támogatásáról, amihez 1,5 millió forinttal járul hozzá a település, illetve helyi vállalkozók is segítik a fejlesztést. Kollár Gyula képviselő kifogásolta a hozzájárulást, mivel szerinte ez nem a város feladata lenne. Horváth László polgármester elmondta, fontos, hogy Lenti támogassa a beruházást, mert így az állomás tetőszerkezetének felújítására, a belső tér komfortosabbá tételére, és a berendezés cseréjére is sor kerülhet.Tárgyalt a testület a lakókörnyezet állapotának alakulásáról is.

A napirendi pontban kiemelték az elmúlt időszak közútfejlesztési beruházásait, amelyek több mint százmillió forint értékben valósultak meg Lentiben és a városrészekben. Ehhez kapcsolódóan határoztak, hogy a Kinizsi utcai csapadékvíz-elvezetésre vonatkozó terveket jövőre elkészítteti az önkormányzat.

Elfogadta a testület a Lenti Napközi Otthonos Óvoda és a szakorvosi rendelőintézet vezetői beosztására kiírt pályázatot, a városi könyvtár vezetői pályázatainak véleményezésére pedig háromtagú bizottság létrehozásáról döntöt.

Pályázatot kíván benyújtani a település az idei „Idősbarát Önkormányzat-díj” elnevezésű felhívásra. A kiíráson a nyertes települések egymillió forint támogatásban részesülnek, amit idősügyi tevékenységekre fordítanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!