Lenti

2012.01.12. 16:32

222 millió az iskolára - Akadálymentes és modern lesz

Folyamatosan dolgoznak a munkások a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola épületén, de a felújítás eddig nem akadályozta a tanítást. A község több mint 222 millió forintos program révén újítja meg közoktatási intézményét, a pénz döntő többsége pályázati forrásból származik.

Gyuricza Ferenc

A csesztregi általános iskola 15 község 140 tanulóját fogadja, s ehhez jön még 42 óvodás, akiket egyelőre egy másik épületben helyeztek el. A falu polgármestere, Czupi Sándorné szerint a felújítás egyik legnagyobb előnye, hogy végre egy épületbe tudják költöztetni a gyerekeket. Az óvoda három csoportszobája - ahogy a többi helyisége is -  az iskolaépület délkeleti szárnyának földszintjére kerül.

- A Kerkai Jenő Általános Iskola és Óvoda megújítása nevet viselő programunk teljes költsége meghaladja a 222 millió forintot -  magyarázta Czupi Sándorné. - A Nyugat-dunántúli Operatív Program révén közel 200 millió forintos támogatást kaptunk, de az önrész negyven százalékát is sikerült az EU önerő alapnak köszönhetően állami forrásból lefednünk. Így a beruházás csupán 13,2 millió forintjába kerül a településnek.
A polgármester hozzátette: a program során teljesen felújítják az iskolát, sor kerül továbbá a komplex akadálymentesítésre, illetve az ÁNTSZ kérésének megfelelően kerítés is kiépítésére is. Az így zárttá váló területen udvari játékokat helyeznek el. A felújítási munkálatok az oktató-nevelő munkát egyáltalán nem zavarják, a tanítás ugyanis abban az épületszárnyban zajlik, amely már teljesen elkészült.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!