Lenti

2011.08.21. 18:02

Új dimenziók a rádiós technológiában

A XXI. század kezdetén, az internet korában sem tekinthető elavult technológiának a rádiózás. Többek között ez lehetett az egyik konklúziója annak a találkozónak, amelyet már negyedik alkalommal rendeztek meg Nován.

Gyuricza Ferenc

A novai Csicsergő szabadidőközpontban vasárnap az amatőr és cb-rádiózás szerelmesei gyűltek össze eszmecserével, börzével és bemutatóval kibővített baráti találkozóra. A rendezvényen mintegy 150 fő gyűlt össze, hazánk mellett Szlovéniából, Ausztriából, illetve Erdélyből is.

- Nemcsak a résztvevők köre bővült, de sikerült új területeket is bevonnunk a programba, Erdélyből például korábban még sosem jöttek el hozzánk - mondta a Ruzsics Milán, a találkozó szervezője. - Sokan nosztalgikus érzésekkel érkeztek, hiszen olyan személyekkel találkozhattak nálunk, akikkel az éteren keresztül ugyan rendszeresen tartják a kapcsolatot, ellenben személyesen csak ritkán van alkalmuk erre. Szóba került a jövő technológiája is, az internet nyújtotta lehetőségek és a hagyományos rádiózás összekapcsolása új dimenziókat nyithat meg. Ez egy nagyon izgalmas lehetőség, amelyet tovább kell fejleszteni.

Ruzsics Milán azt is hozzátette, a rádiós társadalom továbbra is nyitott, s a fiatal generációk képviselői között is vannak olyanok, akik fogékonyak erre a technológiára. Bekapcsolódni viszonylag könnyen lehet, hiszen egy kezdő felszerelés néhány ezer forintból beszerezhető már.

Digitális rovatunk hírei it!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!