Lenti

2010.02.05. 03:28

Mérsékelt részvétellel

Az új Magyarország fejlesztési terv révén közel kilenc milliárd, a nemzeti fejlesztési terv pályázatai által pedig további 1,6 milliárd forintnyi pénz áramlik a lenti kistérség területére.

Gyuricza Ferenc

Minderről Bagó József, a Miniszterelnöki Hivatal kistérségi koordinátora tájékoztatta az érintett települések vezetőit a társulás legutóbbi ülésén. Az említett összeg zömét, több mint hétmilliárd forintot a 86-os út zalai szakaszának megerősítésére fordítják. Több milliárd jut közszolgáltatások fejlesztésére, ipari, mezőgazdasági, valamint szolgáltató beruházásokra. A beszámolóból kitűnik, hogy a lenti kistérségbe áramló támogatás nem éri el az országos átlagot. Ez fakadhat az alacsony szintű pályázati részvételből - az új Magyarország fejlesztési terv keretében ebből a térségből csupán 60 igény érkezett be, ezzel szemben az országos átlag 224 darab, míg a nemzeti fejlesztési terv keretében a 242 darabos országos átlaggal szemben alig 145 igényt nyújtottak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!