Kutyanapló

2015.04.26. 09:18

KUTYANAPLÓ - Shaquille szemével a világ - 2015. 04. 26.

A nap híre: egyéves lettem! Happy Birthday Shaquille! :) Anya és apa lelkesedését látva, azt hiszem ünnepi hetek – de legalábbis napok – következnek. Máris kaptam nyulas jutalomfalatot.

Péter Árpád

Móni, tudjátok, akinél születtem Baján, már reggel köszöntött bennünket a facebookon, mind a hetünket, mert annyian vagyunk tesók. Amúgy tipikus magyar fiatalok vagyunk, mert akadnak köztünk „kivándorlók”, akik más országba költöztek. Így hát van például finn és holland rokonom is. Majd elküldöm nekik a „Gyere haza fiatal” című kormányprogramot – esetleg egy Semjén-fotóval együtt -, hátha megfontolják Addig is, Isten éltessen bennünket!

Az ünnepi program úgy kezdődött, hogy anyával és apával közösen mentünk sétálni, és most nem is kellett rohanni, mint általában reggelente, még fényképezkedtünk is a dombtetőn. Anya művészi beállítást komponált, mert ő kreatív, ellentétben apával, akit sokszor úgy kell noszogatni, hogy egyáltalán elővegye azt a k.rva okostelefont, és csináljon rólam pár képet.

Ilyen a kilátás a dombtetőről. Szép a táj, és – a Pa-Dö-Dővel – én is szép vagyok, szép vagyok :)

A macskák is felköszöntöttek: hagyták, hogy kedvemre kergessem őket. Persze, kicsit nagyobb lelkesedést vártam tőlük, mondtam is nekik, puhány egy banda vagytok. És közben anya is leb@szott, mert az egyik kanyarban némi macskaszőr maradt a számban, amit már durvának értékelt a főnök. Hiába magyaráztam, nem tehetek arról, hogy tavasz van, és egy kicsit hullik Trisztán szőre, meg azt is bedobtam, hogy neki segítek, és így ma nem kell fésülnie a cicákat, azt hiszem, gondosan felépített érvrendszerem nem hatotta meg. E tekintetben kezd hasonlítani apára, annak is hiába magyarázunk.

Családi idill, művészi megfogalmazásban (Fotó: Varga Lívia)

Na, mindegy is, a lényeg, hogy kicsit később kaptam nyulas jutalomfalatot. Ez olyan, hogy 78 százaléka szárított és préselt, színtiszta nyúlhús, és a többi összetevő sem mesterséges színezék meg tartósítószer. Szóval, jobb, mint a virsli meg a párizsi, mondtam is anyáéknak, szokjatok rá inkább erre, és ne azt a sok szart egyétek, amivel egyébként tele van a hűtő. Szerintem elgondolkodtak az ötleten, de mondták, most csak egy zacskónyi van itthon, azt meg nem happolják el előlem, elvégre szülinapom van. Ha belegondolok, azt hiszem jól döntöttek. Köszi. :)

Na, megyek, mert, gondolom, sok meglepetés vár rám.  Remélem, kirándulni is megyünk, ha már vásárolni nem lehet vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!