Kustánszeg

2016.05.29. 15:14

Horgászverseny Kustánszegen

Kustánszeg - Több kategóriában is lehetett nevezni szombaton a Göcsej Horgászegyesület által szervezett emlékversenyen.

Korosa Titanilla

A hagyományos horgászversenyen a felnőttek között  41 férfi és 2 női versenyző indult, mellettük 6-an az ifjúsági és 6-an a gyermek kategóriában neveztek. A horgászat felemás eredményeket hozott ez alkalommal, elkerülte a szerencse a pecásokat. A legnagyobb fogás egy 3,6 kilogrammos ponty volt, amit Szak Tibornak sikerült kifognia. Ő nyerte a versenyt is 8,1 kg-os összesített végeredménnyel. Második helyen a férfiak között Bátorfi László végzett 5,6 kg-al, a harmadik pedig ifj. Horváth Béla lett 5,4 kg-os fogással. A hölgyek és a fiatalok horgára ez alkalommal kevesebb hal akadt.

A legnagyobb halat Szak Tibor fogta. Fotó: Tánczos István

A hölgyek között első helyen végzett Csiszár Lászlóné, második lett fogásával Varga Andrea. Az ifjúsági kategóriában első lett Csóbor Viktor, második Srágli József Tamás, harmadik Takács Ádám. A legkisebbek között a legjobb eredményt Szekeres Dorina érte el, második helyen Csiszár Máté, a harmadikon Boronyák Bálint végzett.

A versenyt követően megemlékeztek a résztvevők az egyesület elhunyt tagjaira is. Ezt a hagyományt 2011 óta, Tánczos Csaba horgásztárs kezdeményezésére őrzi az egyesület. Az emlékhelyen álló kopjafánál Geráth Sándor, a civil szervezet elnöke tartott rövid emlékezést, majd koszorúkat helyeztek el az egykori társak emlékére.

A következő versenyt az egyesület augusztus elején tartja majd.

Ezek is érdekelhetik