Kultúra

2017.01.03. 19:35

A Köztársaság Pesten - Három évaddal ezelőtt Zalaegerszegen volt az ősbemutató

Hamarosan a fővárosban is bemutatják a zalai szerző, Szálinger Balázs Köztársaság című drámáját, amit a zalai közönség 2013 őszén láthatott a Hevesi Sándor Színházban.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalai származású költő, drámaíró, folyóirat-szerkesztő ókori történetet idéz fel. A fiatal Julius Caesar egy alkalommal kalózok fogságába kerül. A velük töltött idő alatt leckét kap hatalomelméletből, amit később hasznosít.

Zalaegerszegen Farkas Ignác játszotta a kalózvezért, akit a képen Cirrussal (Bellus Attila), Gaius barátjával látunk
Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

A Köztársaság szuggesztív költőiséggel jelenít meg globális problémákat, egy egyre fenyegetőbb krízishelyzetet, melyben a társadalmi viszonyrendszerek sokpólusú elemzése mellett az egyén szerepét vizsgálja , írja a budapesti előadás ajánlója.

Február 13-án és 14-én a Trafóban (Bp., Liliom u. 41.) lesz látható a Köztársaság Horváth Illés rendezésében. Itt Hariszteász kalózvezér szerepében Gáspár Tibort láthatja a közönség, Gaiust (későbbi Julius Caesar) Takács Géza alakítja, Arianészt Pál András, a Dadust Nagy Mari, Mirót Ágoston Péter, Sophiát pedig Horgas Ráhel. A darab dramaturgja Sediánszky Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!