Kultúra

2017.03.01. 17:31

Megyei furulyás verseny Lentiben

Lenti – Kevés bronz mellett zömében ezüst, arany és kiemelt arany fokozatot értek el a diákok szerdán a megyei furulyás találkozón és versenyen. A legjobbak pedig nívódíjat kaptak.

Korosa Titanilla

A nyolcadik alkalommal megtartott zenei megmérettetésen mintegy 30 diák vett részt a megye nyolc művészeti iskolájából, köztük a házigazda Arany-iskolából. A szóló produkciók mellett kamara kategóriában is versenyeztek a diákok az előképzősöktől a továbbképzősökig.

A lenti Arany-iskola növendékeinek kamara együttese: (b-j) Keszei Kata, Völgyi Viola, Mentes Janka és Szabó Gréta Fotó: Kósa Róbert

A versenyzők előadásait Prehoffer Gábor furulyaművész, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium furulyatanára, a zsűri tagja értékelte.

A lenti Arany-iskola növendékeinek kamara együttese: (b-j) Keszei Kata, Völgyi Viola, Mentes Janka és Szabó Gréta Fotó: Kósa Róbert

– Évek óta járok ezekre a versenyekre, és elmondhatom, hogy idén is jó hangulatú és színvonalú előadásokat hallhattunk, bár a kamaracsoportok száma egyre csökken – jegyezte meg Prehoffer Gábor. – Voltak olyan kiemelkedő produkciók, amelyek országos versenyen is megállnák a helyüket. Örömünkre szolgál, hogy egyre kevesebb az olyan versenyző, aki nem élvezi, amit csinál, vagyis egyre inkább elfogadják a régi korok zenéjét és szívesen játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!