Kultúra

2017.01.31. 07:54

Aki táncra vágyik, jelentkezzen

Nagykanizsa - Új tagokat vár a Pántlika Néptánccsoport. A tánctudás nem feltétel, az viszont nem árt, ha a tanulásra való hajlam és akarat megvan.

Horváth-Balogh Attila

A Pántlika Néptánccsoport a Kanizsa Táncegyüttes alapító tagjaiból született meg 2002-ben, tudtuk meg Feszt Attilánétól, aki maga is alapítója a csapatnak.

Fotó: Szakony Attila

- Igazából csak egy tánc erejéig gondoltuk a külön formációt, de annyira megtetszett ez a dolog, hogy együtt maradtunk - mondta Feszt Attiláné. - Az elmúlt 15 évben voltak időszakok, amikor kicsit ellaposodott a munka, a Pántlikát illetően pedig annyi változás történt, hogy az alapító tagok közül csak hárman maradtunk: jómagam, a férjem és Zsiga István; de jöttek újabb tagok, most a 25 évestől a 65 évesig terjed táncosaink kora. Időközben a koreográfusunk, Papp Csilla családi okok miatt szintén kiszállt a produkcióból, helyét Vizeli Dezső vette át.

Feszt Attiláné jelezte: most 14 tagja van a Pántlika Néptánccsoportnak, s örömmel vennék, ha újabb jelentkezők csatlakoznának hozzájuk. Olyanokat várnak, akik szeretnének táncolni - az sem baj, ha még nem tudnak, de van bennük erős szándék arra, hogy megtanuljanak.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház ad otthont a néptáncos hagyományőrző csoportnak, itt várják a jelentkezőket is. Elsősorban férfiakra lenne szükség, de természetesen, hölgyeket is szívesen látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!