Kultúra

2016.04.05. 06:10

Dobogós lett a Fiktív Alkotók & Innocents Projekt

Nagykanizsa - A Balatonbogláron megrendezett Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztiválon dobogós, 3. helyezést ért el a nagykanizsai Fiktív Alkotók & Innocents Projekt zenekar.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Czene Csaba költő, a zenekar alapító tagja és a dalszövegek egyik szerzője elmondta: 13 zenekarból álló mezőnyben érte el a a Gáspár Sándor (ének, billentyű), Klaszán Sándor (ének, harmonika), Sipos Barnabás (gitár), Pusztai „Titusz" László (basszusgitár) és Bróz István (dobok) összeállítású csapat. A fellépők Budapestről, több dunántúli városból és Erdélyből érkeztek.

- A zenekarból néhányan úgy gondoltuk, hogy nem árthat egy szakmai megmérettetés a zenekarnak - bocsátotta előre Czene Csaba. - Egy éve vagyunk együtt, igaz, nem a fenti felállásban, tiszteletben tartottuk azok álláspontját, akik nem kívántak részt venni a megmérettetésben. Még a mostani formáció előtt Gáspár Sándorral és Pusztai „Titusz" Lászlóval több, mint 20 dalt rögzítettünk stúdióban, Fiktív Alkotók néven. Az elmúlt év elején éreztük elérkezettnek az időt, hogy színpadi produkcióként mutassuk be dalainkat. Ekkor jött létre a fúzió a 20 éves múlttal rendelkező Innocents együttessel.

Képünkön az oklevelekkel és a balatonboglári fesztiválra szóló meghívóval Gáspár Sándor, Bróz István és Pusztai "Titusz" László

Czene Csaba kérdésünkre, hogy mit jelent a csapat számára a mostani siker, azt mondta: reális és igazságos döntés született, ami annak is köszönhető, hogy Berki Tamás jazzikon volt a zsűri elnöke.

- A mezőny zömében nálunk fiatalabb versenyzőkből állt és még ha jobbak is voltunk az előttünk végzőknél, nem éreztük volna jól magunkat a bőrünkben, ha bármilyen előbbre lépési lehetőségtől megfosztottuk volna őket - árulta el Czene Csaba. - Ugyanis a helyezésük mellé további tehetségkutatókon való részvételi lehetőségeket kaptak - mi teljesen elégedettek vagyunk a díj mellé járó meghívással, mely az ország egyik legrangosabb könnyűzenei eseményére, a Boglári Bornapokra szól. Azt pedig külön sikerként éljük meg, hogy beugró gitárosunk, Sipos Barnabás a zsűritől különdíjat kapott.

Az idei tervekről szólva hozzátette: készül a harmadik lemezük, és több fesztiválra is szeretnének eljutni. Praktikus okokból elsősorban a Balaton környékére pályáznak, de az elképzelések között szerepel néhány dunántúli nagyvárosban és megyeszékhelyen való fellépés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!