Kultúra

2015.03.11. 15:35

Új zenekar hazai színpadon - Méhes Adrián, a Muriel frontembere egerszegi emlékeiről is szólt

Zalaegerszeg - Kellemes, selymes hangjával nemrég a Zalai Kanapé közönségét nyűgözte le. Pénteken ismét hazatér, hogy rock-koncert keretében doppingolja a fiatalokat a 30Y előzenekarának tagjaként. Méhes Adriánnal, a Muriel zenekar frontemberével beszélgettünk.

Kiss Gyöngyvér

A Városi Hangverseny és Kiállítóterem színpadáról egykori iskolás kórusfellépések és konferálások, a Keresztury VMK kamaraterméről pedig mesemondóverseny jut eszébe a zenésznek. Akkor nem gondolta, hogy egyszer zenei pályán ér el sikereket, azt viszont sokan észrevették, a színpadon otthon érzi magát, kivételes orgánumát szívesen hallgatja a közönség. Zenei tanulmányait az Ady iskola ének-zene tagozatán kezdte, hegedülni tanult, majd jött a gitár és Red Hot Chili Peppers feldolgozások.

– Gimnazistaként saját rockzenekarral bontogattuk szárnyainkat, de az együttes összesen csak két koncertet élt meg, az elsőt az egykori Pázmány Péter ifjúsági házban, másodikat pedig a Krumplirózsa nevű vendéglátó helyen – mesélte.

A Kölcsey Gimnáziumban megszerzett érettségi után, humán érdeklődésének és színpadi kiállásának köszönhetően a Pázmány Péter Egyetem Jogtudományi Karára esett a választása.

– Elvégeztem az egyetemet, de a zene mindvégig fontos szerepet töltött be az életemben. Először csak évfolyamtársaimmal játszottunk, aztán egyre többen csatlakoztak hozzánk. Miután diplomáztam, nem is kezdtem el jogászként dolgozni, inkább hangstúdiót hoztunk létre a barátnőmmel Hűvösvölgyben és ezt azóta is üzemeltetjük. Ott próbálunk Jobbágy Bencével és a Muriel nevű formációval is – mondta.

Méhes Adrián. Fotó: Seres Péter

A zenélés már teljes mértékben kitölti az életét. Az utóbbi két évben – amióta együtt játszanak Jobbágy Bencével – több mint száz koncertet adtak országszerte, a főváros legnépszerűbb helyeit is beleértve. A magyar könnyűzene legendás nagy együtteseit segítették vokálosként, a fiatalabb generációval pedig közös fellépésekre, turnékra járnak.

– Egy ifjú, tehetséges énekesnő, Jónás Vera hívott el először vokálozni bennünket a Művészetek Palotájába, ezáltal megismerték a nevünket, és kerestek mások is. A Beat ünnep nevű Illés produkcióban négyállomásos miniturné állandó közreműködői voltunk, az LGT tagjaival pedig a Szimfonikus Zenevonat című rendezvényen találkoztunk – jegyezte meg Adrián, és kitért egy különleges kezdeményezésre, amelynek köszönhetően Kiss Tibivel és Palya Beával is jó kapcsolatot ápolnak.

– A Random Trip improvizatív est, amelyen olyan zenészeknek van lehetőségük találkozni, akik még soha nem játszottak együtt. Felmegyünk a színpadra és szerkezeti, műfaj kötöttség nélkül improvizálunk. Énekeseket, rappereket hívnak meg erre a rendezvényre. Itt ismerkedtünk meg Kiss Tibivel, Fábián Julival, Tátrai Tiborral, Palya Beával, Senával... Nagyon jó kis gyakorlat, egymásra hangolódást igényel – jegyezte meg. – Az itt szerzett kapcsolatoknak köszönhetően lesz lehetőségünk például nyáron nyolc alkalommal a Quimbyvel játszani, illetve Kapolcson a Palya udvarban fellépni. A legközelebbi fellépésünk pedig március 13-án lesz, amikor a 30Y előzenekaraként jövünk ismét Zalaegerszegre.

A Muriel zenekar terveivel kapcsolatban Adrián még beszámolt arról is, hogy a múlt év novemberében megjelent első nagylemezük után őszre már a másodikat tervezik. Addig pedig még rengeteg fesztivál várja őket és persze az említett közös turné a Quimbyvel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!