Kultúra

2014.12.01. 21:50

Vasárnap három előadással készülnek a kanizsai fúvósok, akik újabb szakmai minősítésre hajtanak

Nagykanizsa - A fúvószenekar december 7.-én, vasárnap immár 16. alkalommal rendezi meg Mikulás estjét. Ahogy azt a közönség már megszokhatta, nem szokványos koncerttel, hanem inkább valamiféle zenés színdarabbal készülnek.

Pásztor András

Az idén egy szövevényes krimi bontakozik ki a Mikulás történetéből, ahol sokan mindent megtesznek az ajándékok meg-, illetve visszaszerzéséért, hogy a gyerekek ebben az évben se maradjanak ajándék nélkül. Természetesen minden jelenet mellé nagyszerű zenékkel készül a társaság. Az izgalmas, látványos, vidám műsort a Tatár Csaba vezette társaság mindig úgy állítja össze, hogy gyerekek és szülők egyformán jól érezzék magukat. Bizonyítja ezt az is, hogy ebben az évben már három előadást terveznek a HSMK színháztermében, vasárnap 10.30, 14.00 és 16.30 órai kezdéssel.

Képünk a zenekar egy korábbi hasonló koncertjén készült. Fotó: Archív/Gergely Szilárd

– Tavaly már az előadás e-lőtt egy héttel minden jegy elkelt, emiatt az idén egy harmadik – délelőtti – előadást is beterveztünk – mondta Tatár Csaba, aki hozzátette: nem szeretnék, ha bárki lemaradna a műsorról. A zenekar munkája természetesen ezzel nem ér véget, mert január 3-án az újévi gálán szintén színpadra lépnek. Ezúttal a szimfonikus zenekar a műsor szervezője, de egy kisebb blokk erejéig igazi fúvós koncertdarabokkal kedveskednek a közönségnek. A zenekarnak természetesen szüksége van a szakmai minősítésre is, ezért gőzerővel készülnek a sárvári országos fúvószenekari versenyre, ahol legutóbb felső kategóriában sikerült III. helyezést elérniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!