Kultúra

2014.11.09. 12:17

Születésnapot ünnepelt az énekkar

A Kodály Zoltán Énekkar szombaton anyaintézményében, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban tartotta szombaton 15 éves fennállásának gálaműsorát. Az együttest a kezdetektől vezető, Tánczos Laura művészeti vezetésével létrejött nyugdíjasokból álló csapat, háromszor szerzett aranyérmet az Országos Népzenei Minősítő viadalokon.

Benedek Bálint

Az énekkar, 1999-ben a művelődési ház felkérésére alakult, s Kodály Zoltán szellemiségét követve, magas színvonalon ápolják és örökítik tovább a hagyományokat. Az eseményen Dénes Sándor polgármester elmondta: a kórus tagjai, mind a 17-en mindmáig lelkes, szorgos és vidám emberek, akik együttesen mutatják meg tehetségüket. Eközben vezetőjükkel együtt vallják, hogy az éneklés „karban tartja a lelket”, mert az összefogás, a közösségre nevelés esélyét tartja fenn, a lélek elmélyülésének útját nyitja meg.

Repertoárjukat 15-19. századi népdalok teszik ki, melyekben virágdalok éppúgy megtalálhatók, mint diákénekek. Nem csak a közönség tetszését nyerték el, hanem a szakértők is elismerték a csoportot, akik 2004 és 2007 után legutóbb három évvel ezelőtt az Országos Népzenei Minősítőn szereztek arany minősítést. Művészeti vezetőjük, Tánczos Laura szerint az énekkar az évek során a hét minden keddjén szorgalmasan és lelkesen gyakorol. A szombati gálára az elmúlt öt év legemlékezetesebb pillanataiból válogattak. Mellettük több kanizsai és környékbeli művészeti csoport is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!