Kultúra

2014.11.03. 17:00

Az egyetemes béke nagykövetei

Az Egyetemes Béke Szövetsége Vallásközi és Nemzetközi Egyesület békenagyköveti címeket adományozott a minap olyan személyeknek, akik támogatják az egyetemes erkölcsi értékeket, a vallások együttműködését.

A budapesti Békeházban rendezett ünnepségen a zalaegerszegi Hegedüs Erzsébetet és Strein Attilát is a béke nagyköveteként ismerte el a civil szervezet. (A két díjazott a Mercy együttes tagja, karitatív kezdeményezéseikről is ismertek). A rendezvényen részt vett a koreai prof. Moon Lan Young, a Nők Szövetsége a Világbékéért szervezet és dr. Pak No Hi, a Tongil csoport korábbi vezetője, valamint a házigazdák képviseletében Mészáros Péter elnök.

Csoportkép a rendezvény résztvevőiről, a hátsó sorban balról a második Strein Attila, mellette Hegedüs Erzsébet. Elöl középen prof. Moon Lan Young és dr. Pak No Hi. Fotó: szervezők

Az átadott oklevél szövege szerint „A béke nagykövetei a faji, a nemzeti és vallási korlátokon felülemelkedve hozzájárulnak a történelem reménységének beteljesüléséhez, a béke egyesített világához...".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!