Kultúra

2014.06.17. 09:50

Fergeteges forgataggal - A Tündérrózsa csoport sikeres gálaműsort adott

Keszthely - A huszonhárom esztendős Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport a szokásoknak megfelelően évadzáró gálával ünnepelte a tanév végét, bemutatva, mi mindent tanultak az elmúlt hónapokban.

Zámbó Balázs

A Tündérrózsa tánccsoport tagjai sokat tanultak, s számos helyen - így Türjén is - felléptek idén. Fotó: Sámel József

Az idén egy régen elfeledett, ám szinte mindenki számára kedves gyerekkori élményt elevenítettek fel, egy vásári forgatagot vittek színpadra. A Ranolder iskola keretein belül működő együttes táncosai kemény munkával készültek az előadásra, rengeteg külön próbán sajátították el a nehéz lépéseket. Az Aradvári Lászlóné és ifj. Aradvári László által koreografált darab 2010-ben készült, azonban az eltelt időben szinte teljes kicserélődtek az egyes alkotóelemek, így vadonatúj előadást láthatott a publikum. Természetesen nem hiányozhatott az előadásból a vásári portékák sokszínűsége, így megjelentek a produkcióban a párnás, a kendős, az üveges valamint a kalapos táncok. Az együttes számtalan új táncot mutatott be, melyek közül a legnagyobb sikere a Cigánytáncnak volt, mely alatt a közönség szinte felrobbantotta a színházat. A műsorban egyaránt megtalálhatók voltak a vásárban oly népszerű kikiáltások is, így rímes átkötések biztosították az egyes részek közötti folytonosságot. A vásár mi mással is fejeződhetett be, mint egy hatalmas össztánccal, mintegy fergeteges forgatagot jelenítve meg a rendkívül tartalmas produkció végére. A látványt videó animációk és kivetítések fokozták, melyek az Egyesült Államokban készültek az előadáshoz. A teltház előtt bemutatott darab végén a nézők felállva tapsolták vissza a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport táncosait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!