Kultúra

2014.02.19. 15:55

A Zalai kanapéra új vendégek telepednek

Zalaegerszeg - Némi szünet után újra indul a Zalai Kanapé című kulturális talkshow, melynek lelke, Karáth Anita költő-tanár a szervezéshez most már társakat is kapott.

Arany Horváth Zsuzsa

Sokan emlékezhetnek arra, amikor Karafiáth Orsolya költőnő majd Müller Péter író volt a Zalai kanapé vendége. A kulturális talkshow 2010-ben szabadságra ment, most azonban újult lendülettel telik meg. A szervezőkhöz (a zalai Karáth Anita és fővárosi Turczi István költő) csatlakozott Nagy Réka esztéta, pszichológus valamint Molnár Péter grafikus. A hagyományos kulturális találkozókon messze túlmutató rendezvény alapfilozófiája, hogy a bensőséges beszélgetést a közönséget szórakoztató showelemekkel ötvözi. Ehhez három pilléren nyugszik a műsor: a jól megválasztott vendégkör, a profi felkészülést igénylő háttérmunka és a dologban fantáziát látó gáláns támogatók körének megtalálása a siker záloga.

Mindhárommal rendelkezik a két fiatal, agilis és elbűvölő hölgy. Velük beszélgettünk az előkészületekről.

- Molnár Péter például nagy nyereség számunkra, ő készíti a kanapé közösségi oldalát, a reklámokat, plakátokat köszönhetjük neki - mondja Anita és Réka. Szerencsére máris majd ötszáz követőnk van, ez kötelez is bennünket arra, hogy lélekemelő találkozásokat hozzunk létre kincs emberekkel. Érezzük az igényt, az itt élők fogékonyak a tartalmas együttlétre, ezt a privát életben is tapasztaljuk. Mi pedig szeretnénk nagyon izgalmas vendégeket idecsábítani.

Ami nem könnyű, hiszen Zalaegerszeg olykor nagyon messze van Budapesttől. De Feke Pál énekesnek nem lesz az március 4-én, amikor útjára indul a Zalai Kanapé. A partner pedig ez alkalommal nem más lesz,, mint Gyömbér, a zalaegerszegi terápiás kutya és gazdája, dr. Gombos László. A zongoránál pedig Sebestyén Áront láthatjuk, hallhatjuk majd. A havonta benépesülő kanapé április 17-én Kepes Andrást ülteti elénk, a zalai kötődésű meghívott legyen meglepetés. A vendégek Págyi Zsóka képzőművész jóvoltából ajándékot is kapnak

Anitáék szeretnének rácáfolni arra a hiedelemre, miszerint Zalaegerszeg nem elég pezsgő város. Legyen igazuk, mi ott leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!