Kultúra

2013.09.18. 08:40

A Nagykanizsai Fúvószenekar aranyat ér

Nagykanizsa - Szórakoztató, azaz show-kategóriában kiemelt arany minősítést szerzett nemrég a Tatár Csaba vezette Nagykanizsai Fúvószenekar.

Horváth-Balogh Attila

A fúvószenekar az újabb babért a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség XII. Országos Minősítésén aratta le nemrég.

– A megmérettetésre a dödöllefesztivál napján került sor, amikor is gyakorlatilag egész nap utaztunk és zenéltünk, hiszen több helyszínen léptünk fel – mondta el elöljáróban Tatár Csaba karnagy. – A kanizsai, dödöllefesztiváli fellépés után az országos MOL-napon játszottunk Zalaegerszegen, ezt követte egy fúvóstalálkozó szintén a megyeszékhelyen. Volt már példa rá, hogy a koncertünket minősítéssé „változtattuk", így történt ez most is.

Tatár Csaba azt is elmondta: a szórakoztató (show) kategóriában népszerű műveket adtak elő. A „C" kategória, amiben indultak, egyfajta középkategória az amatőr zenekarok számára, éppen félúton a profizmus felé.

– Büszke vagyok az ebben megszerzett kiemelt arany minősítésre, mert ha egy magyarországi amatőr zenekar e fölött tud minősülni, akkor vagy kisegítőkkel, meghívott profi művészekkel van tele, vagy meg tudja tenni, hogy egyfolytában próbál – hangsúlyozta Tatár Csaba. – Az én célom viszont a kezdetektől fogva az, hogy a csapatban helyi, esetleg innét elszármazott fiatal zenészek, vagy maximum zeneiskolai tanárok játszanak. Ennek köszönhetően mi másnap is elő tudjuk adni ugyanazt a számot – ami nem mondható el minden zenekarról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!