Kultúra

2013.04.14. 07:06

Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskar: új Kóta minősítés

Nagykanizsa - Remekelt a Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskar a Felsőtemplomban tartott szombati fellépésén, a fiatalok újabb Kóta minősítést érdemeltek ki nívós előadásukkal.

Ziegler Anita

Nagy volt a tét a batthyánys fiatalok számára, ugyanis a lemezbemutató koncert minden (hang)rezdülését nívós ítészekből álló zsűri értékelte. Kételkedésre nem volt okuk, a legmagasabb fokozatot, hangverseny minősítést érdemelték ki.

Cseke József karnagy elárulta, 2005-ben már szereztek ezüst, valamint fesztiválkórus Kóta minősítést, és úgy gondolták, megpróbálják túlszárnyalni az akkori teljesítményt.

- Több mint fél éves felkészülés előzte meg a szombati fellépést, tavaly decemberben ráadásul második cd-nket adtuk ki. Vegyeskarunk több évtizedes múltra tekint vissza, közel ötvenfős csapatunkba régi tagjaink is szívesen visszajárnak. Az elmúlt években számos alkalommal szerepeltünk külföldön, 2008-ban a Grazi Kórusolimpián ezüst, 2010-ben pedig a Riva del Gardában rendezett megmérettetésen bronz diplomát vehettünk át. Mindemellett a keszthelyi Helikon Ünnepségeken is remekeltünk, arany és két ezüst oklevelet szereztünk. A mostani előadás első részében inkább a szakrális zene, ezen belül is Liszt- és Haydn-művek kerülnek előtérbe, majd Bárdos Lajos és Daróczi Bárdos Tamás alkotásait tolmácsolja énekkarunk - foglalta össze Cseke József.

A műsor végén pedig egy olyan alkotást is hallhatott a közönség, amelyet Daróczi Bárdos Tamás zeneszerző külön a vegyeskar számára szerzett, a Zalai vigasság sok vendég arcára csalt mosolyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!