Kultúra

2012.10.25. 14:51

Ismét társulatban dolgozik Kricsár Kamill

Zalaegerszeg - Miután elköszönt a Hevesi Sándor Színház együttesétől, két évig szabadúszó volt, ám ma ismét társulathoz tartozik. Nemrégiben Zalaegerszegen járt Kricsár Kamill színművész.

Péter Gyöngyi

A Ruszt József-életműsorozat újabb köteteinek zalaegerszegi bemutatója kapcsán érkezett a zalai megyeszékhelyre Kricsár Kamill, hogy volt kollégáival, Pap Lujzával, Farkas Ignáccal és Nagy Péterrel felolvasást tartson. Látogatása kapcsán természetesen kifaggattuk arról, merre jár, hol játszik mostanában.

- Két évig voltam szabadúszó, most pedig Székesfehérvárra szerződtem. Furcsán történt... - összegzett a színművész. - Mindenképpen dolgoztam volna a Vörösmarty Színházban Bagó Bertalannal, aki Herczeg Ferenc 1905-ben írt, ma is érvényes Bizánc című művét rendezi. Eredetileg úgy volt, hogy csak szerepre megyek. Időközben Szikora János lett a teátrum igazgatója, Bagó Bertalan és Hargitai Iván pedig a prózai tagozat vezetője. Az elmúlt szezonban két bemutatóm volt Nyíregyházán, éppen ezzel a két rendezővel, ők pedig úgy gondolták, ne csak szerepre szerződjek Fehérvárra, hanem egész évadra. Így történt.

A Bizánc bemutatója november közepén lesz, Kricsár Kamillra azután egy operettelőadásban számítanak, Huszka Jenő Lili bárónő című művében kap lehetőséget, ezt követően Schiller Don Carlos című tragédiájában szerepel.

Mint mondta, az egerszegi társulat tagjaival természetesen tartja a kapcsolatot, noha az elmúlt szezonban Nyíregyházához köztötte több feladat, így ritkábban tért haza szülővárosába, Zalaszentgrótra is. Idén azonban könnyebb a helyzete, Székesfehérvár mégiscsak közelebb van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!