Kultúra

2012.10.05. 16:43

Harminc szülinapi lufi a Kis Utcai Óvodában

Zalaegerszeg - Népi udvarral, koncerttel, zenés-dalos műsorral ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját pénteken a Kis Utcai Óvoda, ami a Belvárosi I. sz. Integrált Óvoda Székhelyóvodája lett.

Kiss Anna

A megszépült, új épületszárnnyal bővült intézmény ünnepségét Balaicz Zoltán alpolgármester nyitotta meg, hangsúlyozva, a gyermekekkel foglalkozó intézmények születésnapja mindig nagy öröm. Gyutai Csaba polgármester köszöntő beszédében elmondta, a felújítással a város legnagyobb óvodája jött létre, ám a fejlesztéseknek még nincs vége.

- A beruházás összköltsége 118 millió forint volt, melyből 58 millió forint az önkormányzati forrás - tájékoztatott a polgármester, majd hozzátette: - Dolgozunk azon, hogy szebb, jobb és még gazdaságosabban működtethető legyen az intézmény. Megkezdődtek az előkészületei egy teljes energetikai megújulásnak.

- Az óvodások létszáma bővült, a korábbi 8 helyett most 12 csoportunk van, összesen 309 kisgyerek jár hozzánk, akikre 24 óvónő és 12 dadus vigyáz - mondta lapunknak Horváthné Ambrus Mariann, az intézmény vezetője.

Az ünnepség végén a gyerekek 30 színes lufit engedtek útjukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!