Kultúra

2012.04.17. 19:13

Fonalak és húrok - A Tolcsvay házaspár estje a zsiniben

A Tolcsvay házaspár művészetével ismerkedhetett kedden a zalaegerszegi városi hangversenyterem közönsége. Előbb Péreli Zsuzsa textiljeiből nyílt kiállítás, majd Tolcsvay László lépett a színre zenésztársaival.

Magyar Hajnalka


A tárlatmegnyitón Gyutai Csaba polgármester köszöntötte az érdeklődőket, felhívta a figyelmet a művekből áradó szívbéli derűre. A gobelinekből, kollázsokból és akvarellekből álló kiállítást P. Szabó Ernő művészettörténész nyitotta meg, korszakonként elemezve a textilművész munkásságát. Péreli Zsuzsa életművét  egyedivé teszi, hogy ő fonalakkal fest, s olyan erős belső vízió kelti életre műveit, ami kivételes  személyes sugárzást kölcsönöz az alkotásoknak. Jellemző rá, hogy szinte szerzetesi alázattal ügyel a szövés törvényeire, ám a május 18-ig látogatható tárlaton egyéb műfajokba is elkalauzolja nézőit.


Az esti koncerten Tolcsvay László öt zenésztársával vette birtokba a színpadot, ízelítőt nyújtva az újabb művekből, ám emellett olyan örökzöldek is felcsendültek, mint a Jöjj kedvesem, vagy Az első villamos...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!