Kultúra

2012.04.11. 11:52

650 költemény: versmaraton József Attilával

Hévíz – A Bibó István középiskolában rendhagyó módon ünnepelték a költészet napját. Elhatározták, hogy – Guinness- rekordot is felállítva – felolvassák József Attila összes versét.

Sámel József

A versmaraton kedden délután kezdődött az intézményben, s a tervek szerint szerdán délben ért véget.

– Az emelt szintű magyaros csoportommal közösen ötlöttük ki a programot. Először úgy gondoltuk, hogy csak mi olvassuk fel az összes József Attila-verset, aztán továbbgondoltuk a lehetőségeket – idézte az előzményeket Ács Erika magyartanár. – A kezdeményezéshez a diákok mellett csatlakoztak a pedagógusok, összesen kilencvenen. Tapasztalataim szerint a diákok szinte kivétel nélkül kedvelik József Attila verseit.


Szálinger Balázs – aki főszerkesztőként kedden a megújult Hévíz című folyóiratot is bemutatta – és kolozsvári költőtársa, Márkus András előadását követően indult a program. Az első blokk a „Kedvenceink” elnevezést kapta, a sort a Hetedik című költeménnyel Papp Gábor polgármester nyitotta, majd sorban következtek a pedagógusok és a gyerekek.

– Szívesen veszek részt a rendezvényen, mert érdekel a költészet, s magam is írok verseket – mondta Sóstai Lilla. Bódis Rebeka azt tette hozzá, hogy ő is szereti József Attila költeményeit. A versmondásra mindketten felkészültek. Ahogy a többiek is, hiszen mindenki szeretné, ha sikerülne a Guinness-rekordkísérlet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!