Kultúra

2012.01.18. 16:15

Lakásszínház, mesebalett és önálló estek a Hevesi-teátrumban

Lakásszínházi előadásokkal, önálló estekkel, intearktív mesebalettel is várja még ebben az évadban a közönséget a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, mely készül már jubileumi 30. évadjára is.

Péter Gyöngyi

Jó hírekkel várták a sajtó képviselőit szerdán a teátrumban. Besenczi Árpád igazgató elöljáróban elmondta, folyik a munka és sok a néző: a tavalyi 8570 helyett idén 9530 bérletes látogatja előadásaikat.

A direktor Hamvai Kornél Szigliget című művének pénteki premierje mellett egyéb újdonságokra is felhívta a figyelmet. Így Spiró György Prah című komédiájára, melyet a Kapukód: 01 elnevezéssel útnak indított lakásszínházi program keretében mutatnak be február 20-án. Az előadásnak az egerszegi Ady utca 10. szám alatti földszinti lakás ad otthont, ahol egyszerre 25 néző foglalhat helyet.

Február 24-én a Footloose című musical kerül közönség elé, a nagyszínpadi produkciót új fordításban játsszák a színház dramaturgjának, Madák Zsuzsannának és a darab rendezőjének, Lendvai Zoltánnak köszönhetően. A koreográfus Bóbis László stepvilágbajnok lesz és egy szerep kedvéért Sághy Tamás színművész ismét visszatér Zalaegerszegre.

A Tantermi deszka című beavató színházi program április 6-án Háy János Völgyhíd című színművével folytatódik.

Március 30-án lesz a premierje az Illatszertár című vígjátéknak, május 29-én pedig a Keresztury ÁMK-val közös Az állatok farsangja című interaktív mesebalettnek. A Portugál című előadás darabtemetése március 24-én lesz. Önálló estet is terveznek, Koltai Róbertet és Bodrogi Gyula-Voith Ági kettősét várják.

Készülnek a 2012-2013-as 30., ennek megfelelően nosztalgikus évadra. A kezdetre, Ruszt Józsefre emlékezve műsorra tűzik Lessing Bölcs Náthán című darabját Tordy Géza szereplésével, a Hajmeresztő című bűnügyi vígjátékot (ezt a Kvártélyházzal közösen) és A La Mancha lovagja című művet, illetve az évad első felében kerül színre a Fafej, a tengerész című mese és a Thália szajhái című kamaradarab is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!