Kultúra

2011.11.15. 18:06

Pokorni: A Fidesz módosítaná közoktatási törvény tervezetét

A miniszterelnök iránti lojalitás miatt döntött úgy Pokorni Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke, hogy a bizottság minősítse általános vitára alkalmasnak a közoktatási törvény tervezetét - mondta a politikus kedden, megerősítve az Origo ez irányú értesülését.

MTI

Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: ugyanakkor a Fidesz frakció üléséről - amelyen ez elhangzott - egy "torz kiszivárogtatás jelent meg" a hírportálon, ezt a Fidesz-frakció közleményben helyreigazította.

A frakcióülésen vita volt arról, hogy a közoktatási törvény tervezetéről szóló kormány-előterjesztést általános vitára illik bocsátani - fogalmazott a szakpolitikus.

Hozzátette: erre mondta a miniszterelnök, hogy ez egy olyan minimális és alapvető viselkedési norma, amit ő elvár mindenkitől.

Ez rendben is van, ugyanakkor természetes, hogy minden kormányzati anyag is javítható, tökéletesíthető módosító javaslatokkal, amitől ő nem zárkózott el - jegyezte meg Pokorni Zoltán.

A Fidesz-frakció a szakpolitikai vitákat nem hatalmi eszközökkel kezeli, hanem  érvekkel folytatja le, természetesen támogatom a miniszterelnököt és kormányát, ezért kezdték el ennek a törvénynek a vitáját - mondta, megjegyezve: nem titok, hogy elégedetlen ennek számos pontjának a minőségével, a tervezetet módosítani fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!