Kultúra

2011.09.29. 17:50

Házhoz mentek a művészek

Ludvig Dániel és Győrfi András jóvoltából különleges művészeti akció tanúi lehettek csütörtökön a kiskanizsai diákok.

Kelemen Valéria


A festőművészek a Kiskanizsai Általános Iskola szabadidő szervezője, Wilheim Erzsébet felkérésére, munkaeszközeikkel települtek ki az intézménybe, s az érdeklődők szeme láttára készítettek két nagyméretű festményt, a suli számára.

 - Festmények adományozása megszokott, ám hogy itt a gyerekek testközelből nyerhetnek betekintést az alkotás folyamatába, s közvetlenül szerezhetnek tapasztalatokat, országosan is egyedülálló - fogalmazott Wilheim Erzsébet.

 

- Szívesen munkálkodok a gyerekekért, most például olyan illusztrációt készítek nekik, ami az Egri csillagokhoz kapcsolódik - mondta a fővárosi Győrfi András, aki a kendlimajori Ludvig Művésztelep állandó résztvevője, s Ludvig Dániel barátja.

 A 30 éves kanizsai festőművész saját motívumrendszeréből álló kompozíciót készített, ami a gyerekek számára is érdekes és értelmezhető volt. Örömmel vállalta a feladatot, hiszen - mint mondta -, nagyszerű dolog a gyerekekkel közösen készíteni azt az alkotást, ami az iskola falát díszíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!