Kultúra

2011.06.15. 15:25

Megint tivornyáznak Zalaszentgróton

Szerették volna felpezsdíteni a város életét, így néhány jó barát összefogott és megszervezte a Zalavölgyi Kutúrtivornyát Zalaszentgróton Az, hogy szükség van egy összművészeti fesztiválra, bebizonyosodott: idén hatodszor rendezhetik meg.

Péter Gyöngyi

A kezdeti lendület később sem hagyott alább, a baráti társaság Szentgróti Lokálpatrióta Társulat néven civil szervezetet hozott létre, melynek tagjai 2006 óta minden évben megrendezik a Zalavölgyi Kultúrtivornyát. A programsorozat egyre hosszabb és színesebb.

-  Az igényességről azonban nem mondunk le, arra törekszünk, hogy véletlenül se forduljunk a kommersz irányába  -hangsúlyozta az egyik szervező, Kricsár Kamill színművész. -  Évről évre több a helyszín, most már gyakorlatilag egész Zalaszentgrótot belakjuk. Érdekes környezetet biztosít például a Malom-keverő, ahol kiállítás nyílik. Idén öt vendéglátóhely csatlakozott hozzánk, melyek nemcsak jó néhány rendezvény otthonául szolgálnak, de tulajdonosaik támogatóként is szerepet vállaltak. A város jobban mellénk állt és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programnak köszönhetően pályázati forintokból is gazdálkodhatunk. Szerencsére az itt élők már várják, megkedvelték az összművészeti fesztivált és egyre messzebbre jut a híre, távolabbi településekről is mindig többen érkeznek.

A programsorozat június 19-én kezdődik és egy héten át várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. A június 26-ai zárónap sem jelent befejezést, ugyanis július 2-án a Kallósdi Tivornyanappal egészül ki a rendezvénysorozat.

Megannyi koncert lesz, például június 24-én a Pannonia Allstars SKA Orchestra, másnap a Magna Cum Laude ad koncertet, hívta fel a figyelmet az eseményekre Kricsár Kamill, zalai előadók is muzsikálnak, helyet kap a jazz-, a komolyzene is. A képzőművészet iránt érdeklődőket kiállítások várják.

A színházak idén is vetélkednek, hat társulat méri össze tudását, önálló estet ad Bereményi Géza és Jordán Tamás, a veszprémi Petőfi Sándor Színház művészei szintén részesei a programoknak,  Nagy Péter színművészt rendezői szerepben ismerheti meg a közönség, a Főtér avató produkció, a Comico Tragoedia színrevitele fűződik a nevéhez. Megemlékeznek Ruszt József Kossuth-díjas rendezőre, a zalaegerszegi színház néhai vezetőjére is.

A találkozón fellép Bödöcs Tibor zalai származású humorista, bemutatkoznak a helyi kulturális csoportok és lesz diákoknak, fiataloknak szóló tehetségkutató vetélkedő is. A gyerekeket többek között Ki mit tud?-dal és bábelőadással várják, a férfiak az olasz autó különlegességeket mustrálhatják, de lesznek sportos programok és kirakodóvásár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!