Kultúra

2011.05.11. 16:02

Az elektronikus osztálynapló átka: nem lehet eltitkolni a jegyeket

Nincs értelme tovább rejtegetni az ellenőrzőt: a nagykanizsai piarista iskolában elektronikus naplót vezettek be. A kapott érdemjegyeket egy internetes felületen követheti nyomon a szülő.

Horváth-Balogh Attila

Vereb Zsolt, a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon, Boldog Donáti Celesztina Óvoda igazgatója elmondta: az úgynevezett Taninform-rendszer keretében a tanügyi nyilvántartásokat nem csak papír alapon, hanem elektronikusan is vezeti az iskola. E tanév második felétől  egyelőre kísérleti jelleggel  adatbázisban rögzítik az adatokat  a tantervtől a tanulmányi előmenetelig, ami internetes felületen keresztül érhető el a pedagógusok és a szülők számára. A pedagógusok vagy tanórán, vagy az azt követő lyukasórájukban jegyzik be a virtuális oldalra az óra címét, a hiányzásokat és a kiosztott érdemjegyeket. Az otthoni dolgozatjavítás után is rögtön bevihetők az adatok, mert az elektronikus napló otthonról is elérhető. Így naprakész információkat kapnak gyermekük tanulmányi előmenetelével kapcsolatban a szülők is, akik az adatokhoz jelszóval férhetnek hozzá.

Vereb Zsolt hozzátette: úgy tűnik, a rendszer beválik, ezért szeptembertől teljes egészében áttérnek az elektronikus naplózásra. Akkor már csak azok a gyerekek kapnak ellenőrzőt, akiknek nincs otthon internet-hozzáférésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!