Kultúra

2011.03.04. 18:13

A gazdálkodási karon vették át diplomájukat

Pénteken diplomaátadó ünnepséget tartottak a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdálkodási Karán, ahol a mostani záróvizsga időszakban 84 hallgató fejezte be tanulmányait.

Sinkovics Eta


A   végzettekhez elsőként dr. Jánosa András, a BGF tudományos rektorhelyettese szólt. Mint mondta, a 3,5 éves főiskolai évek lezárásával közgazdász diplomával léphetnek a munka világába, s egyben felhívta a fiatalok figyelmét a folytonos ismeretszerzés jelentőségére. Kiemelt eseményként említette a mostani alkalmat abból a szempontból is, hogy elsőként vehették át a végzősök a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán a diplomájukat, amely, mint hangsúlyozta, értékes és jó ajánlólevél.   

Dr. Solt Katalin, a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karának megbízott dékánja az útravaló tanácsok közül két fontos kulcsszót emelt ki:  az igényességet és a belső harmóniát, hiszen mindkettő a jól végzett munka örömével köthető össze.

 Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere dicsérte a fiatalok választását,  amikor a számviteli főiskolát jelölték meg, utalva arra, hogy az itt végzett hallgatók felkészültségéről pozitív visszajelzéseket kapnak a munkahelyektől.  

A  végzősök nevében  Szalai Kitti búcsúzott a tanároktól, diáktársaktól, s utóbbiaktól elköszönt a kari hallgatói önkormányzat elnöke, Kosár Lajos is.

A zászlóátadás után dr. Solt Katalintól vették át diplomájukat a végzősök, valamint a tudományos tevékenységben, és a főiskola életében kiemelkedően teljesített hallgatók elismerésére is sor került.
 
Két friss diplomás fiatalt szólítottunk meg az ünnepélyes pillanatokat követően.  Horváth Zsuzsanna vállalkozásszervezői szakon végzett,  boldogan újságolta, van munkahelye.

- Budapesten, egy könyvelőirodánál sikerült elhelyezkednem. Ide adtam be elsőként az önéletrajzomat, és egyből behívtak interjúra. Nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan munkát találok  - mondta a gétyei leány, aki nem bánja, hogy  a fővárosban kezdődik a dolgos élete.

Győri Ádám kisbajcsai, pénzügy szakon végzett.
- Még csak most keresgélek, szívesen maradnék Győrben, az Audi is bővít... Bizakodó vagyok  az elhelyezkedést illetően. Úgy tudom, az évfolyamtársaim többségének is van ajánlata, akadnak, akiket   a gyakorlati helyükön foglalkoztatják tovább.


Vannak, akik nyelvvizsgára várnak
Mint ismert, a számviteli a közelmúltban vált a Budapesti Gazdasági Főiskola önálló zalaegerszegi gazdálkodási karává.
A hallgatók a  gazdálkodási és menedzsment szakon vállalkozásszervező szakirányon, valamint a pénzügy és számvitel szakon e két szakirányon végeztek. A januári záróvizsgákon 84-en fejezték be tanulmányaikat, ám e létszámnak a fele vehette át a diplomát. A többiek igazolást kaptak tanulmányaik befejezéséről, az i-re a pontot a nyelvvizsga megszerzése teszi majd fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!