Kultúra

2011.01.20. 17:22

Navracsics szerint pártpolitikai jobbközép és a baloldal vitába került a médiatörvény

Navracsics Tibor szerint a magyar médiatörvény belekerült abba a pártpolitikai mezőben zajló vitába, amely egész Európában a jobbközép és a baloldal között folyik.

MTI

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a kabinet csütörtöki ülésén is téma volt a magyar EU-elnökségi program szerdai strasbourgi ismertetése, és a kormánytagok között egyetértés volt abban, hogy a magyar elnökségi program példátlan támogatásnak örvend, hiszen az Európai Parlamentben (EP) nem volt olyan frakció, amely ne biztosította volna támogatásáról azt.
  
 Navracsics Tibor külön örömnek nevezte, hogy négy területnek stratégiai jelentőséget tulajdonítottak az EP-ben felszólalók is. Az egyik ilyen a romastratégia, amellyel kapcsolatban Magyarország célja az, hogy a júniusi Európai Tanács-ülésen megszülessen egy európai szintű keretstratégia. A másik három terület a Duna-stratégia, a gazdasági kormányzás, valamint az energiapolitika - közölte.
   
A médiatörvénnyel kapcsolatban a tárcavezető azt mondta: úgy látják, hogy a jogszabály belekerült abba a pártpolitikai mezőben zajló vitába, amely egész Európában a jobbközép és a baloldal között folyik, hiszen míg az EP-ben felszólalók közül a néppárti képviselők támogatásukról biztosították mind Magyarországot, mind pedig a magyar médiatörvényt, addig az európai baloldal képviselői, a szocialisták, a liberálisok és a zöldek általában támadták.
   
Hozzátette, fontos és hasznos lehet a jogszabályról folyó vita, de ez nem jelentheti az elnökségi célkitűzések megvalósításának veszélyeztetését.

 Dosszié az EU-elnökség híreivel - Klikk!


A médiatörvényről eddig megjelent cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!