Kultúra

2010.12.02. 07:25

Kőzetek, ajándékba

Tegnap a zalacsányi, valamint a kehidakustányi iskolának 25 ásványt és különböző kiadványokat adott át a Magyar Olajipari Múzeum Nevében Tóth János, az intézmény igazgatója.

Sinkovics Eta

Geológusok hagyatékából a zalaegerszegi múzeumhoz került ásványokból és kőzetekből, valamint Tóth János saját hasonló gyűjteményéből „képződött” az a 25 darabos kollekció, amelyet tegnap délelőtt a zalacsányi iskolának adott át a múzeumigazgató. Köztük fellelhető például az erdőbényei májopál, vagy a recski bányából a bezárása előtt felszínre hozott „bányatojás.”


Az ásványok mellett az olajipari múzeum kiadványaival, valamint az oktatásban ugyancsak jól hasznosítható „A magyar kőolaj- és földgázipar a 20. században” multimédiás DVD-vel gazdagodott az iskola. Kópic Csaba iskolaigazgató örömmel fogadta az ásványokat, melyek jól kiegészítik a már meglévő gyűjteményüket. Tóth János tegnap a kehidakustányi iskolának ugyancsak 25 darab ásványt és több múzeumi kiadványt adott át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!