Kultúra

2010.12.07. 07:18

Gyógypedagógusok nemzetközi tapasztalatcseréje

Elsősorban a gyógypedagógiai munka során szerzett tapasztalatok átadását szolgálja az a nemzetközi projekt, amelyben öt ország speciális tantervű intézménye vesz részt. A program egyik résztvevője a lenti Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézmény.

Gyuricza Ferenc

 A Comenius iskolai együttműködések pályázati rendszere által támogatott program keretében a résztvevők a Strassbourg melletti Lahr városában tanulmányozták a német modellt – tudatta lapunkkal Kulcsár István, a lenti intézmény igazgatója.

- Nemcsak a magyarországinál kedvezőbb működési feltételekkel ismerkedtünk, de a szakmai munkával is - mondta Kulcsár István. - Meglepő volt számunka, hogy milyen sokrétű kézműves tevékenységet folytatnak, ami később akár megélhetési lehetőséget is jelenthet az iskolából kikerülő fiatalok számára.

A programban német, osztrák, szlovák, szlovén, valamint két magyarországi iskola vesz részt. A két tanévet felölelő projekt időtartama alatt valamennyi helyszínt végiglátogatják, és a pedagógusok tapasztalatcseréje mellett két alkalommal az érintett iskolák művészeti csoportjai is találkoznak egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!