Kultúra

2010.08.26. 17:18

Fejős Éva A mexikói című könyvében boldogság után kutat

Fejős Éva újságíró neve talán nem cseng ismeretlenül a könyvesboltba járó vásárlók előtt: ugyanis az egyik legkedveltebb magyar női bestseller szerzőről van szó.

Horváth Viktória

A történet szerint Galántai Zsófi sok harc után úgy érzi, végre révbe ért a nagy Ő mellett. Ám hiába költözik össze élete párjával, Dáviddal, ha az együttélés inkább elidegeníti őket egymástól és egy hirtelen jött egyéjszakás kaland hatalmas változást hoz a hősnő életébe. A fiatal férfi, Pabló azt kéri tőle, keresse meg Lisszabonban,  Zsófi ezt jelnek veszi és utána utazik, majd Barcelonába is, végül Mexikóba. Ám rá kell jönnie, hogy Pabló Fernandez nem az a férfi, akit keresett. De nem kell őt félteni, megtalálja a szerelmet. Keressük a kalandot vagy inkább maradjunk a biztos mellett? Zsófi egyértelműen az előbbire szavaz...
Eközben megismerhetünk egy Lucinda nevű hölgyet is, aki szintén a szerelemre vár.  Kiderül fia, Rafael és az ő kapcsolatát egy haláleset árnyékolja be. Hogy mi köze a két nőnek egymáshoz, találkoznak-e a regényben, nem szeretném elárulni...


A párhuzamos történetekhez nem szokott olvasónak nehézségeket okozhat kezdetben a könyv olvasása, ugyanis egyik nézőpontból a másikba vált, kellő figyelem szükséges tehát az olvasásához. A témája az örök bizonytalanság kérdése, biztosak lehetünk-e valaha abban, hogy megtaláltuk, amit kerestünk? S ha megvan, honnan tudhatjuk, hogy az az? Egyáltalán a cél a lényeg vagy inkább maga a keresés folyamata?

Sok nő teszi fel magának ezt a kérdést, kortól és lakóhelytől függetlenül, ezért az írónő könyve mindenkinek kellemes szórakozást és elgondolkodtató perceket ígér.


Százötvenezres példányszámban
Eddig könyvei (Bangkok, Tranzit, a Hotel Bali, az Eper reggelire vagy a Csajok) egyenként több mint 150 ezres példányszámban keltek el. Nem véletlenül: a feltűnő külcsín mellett, mint a figyelemfelhívó borító és a regényekben található egzotikus helyszínek, a belbecs játssza a főszerepet. Történetek nőkről, akiknek a helyébe képzelheti magát az olvasó, s ettől válik  élménnyé az olvasás. A korábbi Fejős-könyvekhez képest A mexikói más témát dolgoz fel, ám a hangulata ugyanolyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!