Kultúra

2010.06.17. 16:08

Újra vár a Kvártélyház!

Kis ünnep az emberiségnek, de nagy a Kvártélyháznak - ezzel a mondattal vezette fel a megyeszékhelyi nyári színházi évad sajtótájékoztatóját csütörtökön dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere.

Varga Andor

A Széchenyi téren, a néhai kvártélyház udvarán, a június 24-én kezdődő évadban közreműködő művészek voltak még ott, illetve Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője, aki elmondta: a tavaly több mint 6000 érdeklődőt vonzó, a saját előadásokon 90 százalékos nézettséget elérő sorozatban műsoron marad az Anconai szerelmesek című zenés komédia, újra láthatja a nagyérdemű a Hotel Menthol musicalt, míg újdonságként a Charley nénje zenés vígjáték, a Csehov, vagy amit akartok komédia, és Besenczi Árpád színházigazgató egyszemélyes előadásában A helység kalapácsa lép be. Elhangzott: a Kvártélyház közreműködői és nézői az eltelt három nyáron bebizonyították: helyben tehetség és igény is van a szórakoztatás e változatára.


A 2010-es évad részletes programját itt olvashatja!


Miért kvártélyház?
A kvártélyház nevet még Mária Terézia rendelete alapján kapta a ház, amikor is az itt állomásozó katonaság tisztjeinek szálláshelyéül szánták. E minőségében azonban nem sokáig működött, az évszázadok során inkább a megyei és városi közigazgatás hivatalainak adott otthont.

Olvasson többet a kvártélyházról a Zala Megye Ezer Éve  rovatunkban! Klikk ide!

További zalai programok - itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!