Kultúra

2010.06.17. 02:28

Faragások, textilek

Mintegy kétezer tárgy érkezett a júliusban látható regionális, illetve az azt követő országos népművészeti kiállításra, melynek alkotásait a napokban tekintik át a zsűri tagjai.

Sinkovics Eta

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület által felkért öt tagú zsűri a héten válogatja ki azokat az alkotásokat, amelyeket érdemesnek tart a regionális, illetve országos népművészeti bemutatóra. A Hagyományok Háza és a megyei népművészeti egyesületek felhívására 150 alkotó, és tíz közösség küldte el szebbnél szebb munkáit. A Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala régióból érkezett pályaművek között bútorok, fazekas munkák, textilek, fafaragások, gyöngyfűzések, szálas anyagokból készült tárgyak egyaránt fellelhetők.

A nyugat-dunántúli regionális tárlat július 3-án nyílik Zalagerszegen a Göcseji Múzeumban, az országos seregszemlét októberben rendezik a fővárosban. Ilyen nagyszabású népművészeti bemutatót legutóbb öt évvel ezelőtt tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!