Kultúra

2010.06.17. 02:24

Aranyos lett a kórus

Szepetnek - Német nyelven, németek közt szereztek arany fokozatot az országos minősítő hangversenyen a dalosok.

Kelemen Valéria

A Kollonay Krisztina karnagy által vezetett szepetneki Királyi Kórus tagjai mondhatják el magukról a fentie-ket. Az országos minősítőt a Landesrat, a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa rendezte meg a közelmúltban a tolnai Bezerédj Pál Szabadidőközpontban, 15 német nemzetiségi kórus részvételével. A háromévente megrendezésre kerülő országos megmérettetésen első alkalommal vett részt a szepetneki Királyi Kórus, melyet arany minősítésben részesített a neves szakemberekből álló zsűri.


Kollonay Krisztina karnagytól hallhattuk: mivel kórusuk 2006 óta együttműködik az Unger Ilona vezette Szepetneki Német Kisebbségi Önkormányzattal, komolyzenei repertoárjuk kibővült német zeneszerzők műveivel. A német művekkel már sikerrel mutatkoztak be a jánossomorjai Német Egyházi Fesztiválon, így titkon reménykedtek a legfényesebb minősítésben. S mivel palettájukon nem csak a német nemzetisé-gi zeneirodalom gyöngyszemei szerepelnek, ez alkalommal a német klasszikus zeneművészet legnehezebb remekműveiből merített a kórus, így nem is maradhatott el a siker.A klasszikus német zeneirodalomból válogattak műveket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!