Kultúra

2009.12.05. 08:00

Lélekgyógyító Antibeautycom

Az alternatív zene egykoron igen sikeres csapata, az Eleven Hold frontembere, Török-Zselenszky Tamás Egy szál gitárral című előadóestjét hallgathattuk nemrégiben az egerszegi Havanna Jazz Cafe-ban.

zaol.hu

 

Bár a Nap becenév hallatán általában a szerző gyönyörködtető szövegei vagy az énekes teljes átéléssel közvetített előadásmódja ugrik be, Török-Zselenszky Tamás személyiségét mégsem lehet csupán a rocksztár image-re redukálni.

Neki magának is legnagyobb vágya: minél több tartalommal feltölteni a Zselenszky nevet.

- Már egész kicsi korom óta rocksztár szerettem volna lenni, de nem ez az egyetlen irányvonal az életemben. Szeretek például ősszel erdőben kirándulni, néha elképzelem, hogy milyen jó is lenne Mátyás király módjára álruhában beszélgetni az emberekkel a mindennapi problémáikról. Együtt gondolkodni velük, együtt keresni a megoldást, s közben nem azt figyelni, hogy ki a hibás. Hiszen az élet jó buli, s együtt gyönyörködhetnénk benne, csak túlbonyolítjuk magunknak a dolgokat - magyarázta.

Erről a felfogásról árulkodik a legközelebbi Zselenszky album címe is, a gyógyszernek nem minősülő, de reméljük lélekgyógyító hatású Antibeautycom.

- A lemez címe arra utal, hogy megújító álláspontot próbálunk közvetíteni, miszerint másképpen látod a világot, ha gyönyörködsz benne - magyarázta Nap. - Az együttes tagjai egyébként mind barátaim is: Varga Zsolt dobos, aki a Tereskova és a Perfect name zenekarnak is tagja, és az egyik legokosabb ember, akit ismerek, Kis Róka Csaba basszusgitáros, aki egyébként festőművész, mostanában nyílt önálló kiállítása is, és nemrég csatlakozott a csapathoz Szilvási Ákos gitáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!