Kultúra

2009.10.14. 02:27

Diák-siker: Zsófit az arab fővárosba hívták

Zalaegerszeg (se) - Molnár Zsófia utazhat október 22-én Abu Dhabiba, ahol jövő év szeptemberében egyetemi képzés indul. Már eddig is komoly szűrőn estek át a jelöltek, s még nincs vége.

Szalabán Attila

Mint arról beszámoltunk, a Zrínyi-gimnázium is azon néhány hazai középiskola egyike, amely lehetőséget kapott arra, hogy két végzős diákot küldjön az Egyesült Arab Emírség fővárosába, a New York Abu Dhabi nevű egyetem jövő ősszel induló képzésére. A világ minden részéből toborozták a hallgatókat, kiválasztásukat pályázati feltételekhez kötötték. A gimnázium vezetése 13 jelentkezőből továbbította az általuk javasolt két diák pályázatát a New York-i egyetem központjába. A választ most kapták kézhez.

- A kiválasztott négy európai diák közül három magyar, s ezek egyike Molnár Zsófia - közölte az örömhírt Horváth Attila igazgató. Zsófia közel egy hetet tölt Abu Dhabiban, ahol meghallgatáson vesz részt. Mint az igazgató hozzátette, másik diákjuk, Farkas Balázs is lehetőséget kapott arra, hogy újra pályázzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!