Kultúra

2009.08.07. 02:28

Minden korosztálynak (augusztus 13-22.)

Letenye - Idén augusztus 13-22-éig tart a város legjelentősebb és legnagyobb múltra visszatekintő nyári programsorozata, a XXVI. Mura Menti Napok, melyet negyedik alkalommal kísér a kulturális és gasztronómiai Hármashatár Fesztivál.

Kelemen Valéria

A kistérségben lakók s a Letenyére látogatók színvonalas kikapcsolódásához kíván segítséget nyújtani a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezte rendezvénysorozat, mely az 1960-as kezdetek óta a nyár legnagyobb attrakciójának számít a határ menti városban. A különféle kiállításokkal, sport-, kulturális és gasztronómiai rendezvényekkel színesített sorozat nyitányát azok a csütörtök este nyíló kiállítások jelentik, melyek a könyvtárban, illetve a kastélyban augusztus végéig várják az érdeklődőket. A Színek világa festő-szimpózium főtéri nyílt alkotónapjára pénteken kerül sor, s aznap este rendezik a XVI. Letenyei Rocktalálkozót. A szombati programok közül kiemelkedik a Mura Menti Bornapok megnyitója (16 óra) s a 19 órakor kezdődő nemzetközi néptáncest, míg a vasárnap a gyerekeké, a zenéé és a táncoké lesz.

Az augusztus 20-ai városi ünnepséget követően a gasztronómiáé lesz a főszerep, majd 22-én fúvószenekarok és mazsorettcsoportok műsorával zárul az immár huszonhatodik Mura Menti Napok sorozata. - Az idei rendezvénysorozatot is igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálhassa a neki tetsző programokat - mondta a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, Dömők József. 

- A kistérség művészeti csoportjait is bevontuk, hogy régiónk még jobban magáénak érezze a sokakat megmozgató, s nagy érdeklődésre számot tartó sorozatot.A Mura menti régió lakosságának kulturált szórakozást kínáló rendezvénysorozatra a Nemzeti Kulturális Alaptól nyert pályázati támogatást a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár, s az önkormányzaton kívül további szponzo-rok, s médiapertnerként lapunk is támogatja a tradicionális Mura Menti Napok lebonyolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!