Kultúra

2009.07.24. 02:25

Hét országból érkeztek alkotók

Felsőrajk (kv) - Konczér Katalin, a Zala Megyei Közművelődési Intézmény igazgatója a Rajki várudvaron köszöntötte tegnap este a Zalai Nemzetközi Művésztelep alkotóit, s kísérőiket.

Kelemen Valéria

A hagyományos nyári művésztelepre ezúttal 37 határon túli alkotó érkezett, akik a megye 15 településén, valamint Lendván munkálkodnak. 

-
Jó a híre a kortárs szakmaiságra kiemelt hangsúlyt helyező táborunknak, ezért egyre távolabbi helyekről is érkeznek hozzánk alkotók - mondta a tábor művészeti vezetője, Nemes László festőművész, akitől hallhattuk: ezúttal Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából, Szerbiából, Szlovéniából, Moldáviából és Amerikából jöttek művészek. 




A tegnapi, kötetlen beszélgetéssel egybekötött tábornyitóra a vendéglátó települések vezetői is elkísérték a művészeket, így népes társaság élvezhette a felsőrajki polgármester, Vigh László vendéglátását. A surdi Kanász János polgármester és Borsos Gézáné művelődésszervező például a hónap végéig náluk munkálkodó Aaron Willhite-t (USA) és Olga Coronoschkit (Moldávia) kísérték el az ismerkedési estre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!