Kultúra

2009.05.27. 09:52

Zegasztár-nyertes: Júliától a Csillagokig

Zalaegerszeg - A Zegasztár könnyűzenei csoportjának első helyezése csak a kezdet volt. Nagy jövő vár Bódis Bettinára, ha továbbképzi a hangját. Nincs elkésve, hiszen még csak 15 éves.

Horváth Viktória

A fiatal lánnyal és osztályfőnökével, Sörleiné Kiss Teréziával a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola aulájában találkoztunk. Bettina alig egy éve jár ide.

- Szeptember óta vagyok az osztályfőnöke, csendesnek tűnt először, de amikor nekiálltunk a diáknapra készülni, kiderült, hogy nagyon jó hangja van. Rengeteget segített az osztálynak az induló megírásában és az előadásában is - meséli az osztályfőnök. Bettina az elsők között vele beszélte meg, hogy szeretne jelentkezni a Zegasztárra, a tanárnő, miután már többször is hallotta Bettina hangját, biztatta. 


Bódis Bettina, a Zegasztár könnyűzenei csoportjának nyertese és osztályfőnöke, Sörleiné Kiss Terézia a szakközépiskola aulájában
Fotó: Ohr Tibor

- Már negyedik osztályos korom óta járok énekkarra a volt iskolámba, az Eötvös József Tagiskolába, ott is voltak szereplések, énekeltem is egyedül szólót, de igazán hetedikes koromtól kezdtem el énekelni - meséli Bettina.

Sokan biztatták a fiatal lányt, hogy induljon a Zegasztáron, miután március 15-én a Csány téren Szendrey Júliát játszotta. Először a családja vette észre a felhívást, d az iskolában is pozitív visszajelzéseket kapott. A zeneiskolai énektanára, Pánczél Kristóf készítette fel a Mozart című musicalben elhangzó Csillagok aranya dalra, amit Bettina választott.

- Nagyon jó érzés volt a tévéstúdióban szerepelni, de borzalmasan izgultam is, nagy megpróbáltatás volt, de sok önbizalmat adott.

Nagyon örült az első helynek, el se hitte egy darabig, de aztán otthon is és az iskolában is meggyőzték, nem álmodik, sőt az osztálytársai meg is tapsolták. Aki pedig nem látta a tévében, rákeresett az interneten. Mindezek ellenére, az biztos, hogy egyelőre a tanulás az első, mondja.

- Szeretnék bejutni a musical-színész szakra, ez az álmom, de előbb szakmát akarok szerezni, úgy gondolom, nem baj, ha az embernek van egy B terve is.


Zegasztár verseny
● Az első Zegasztárt két éve rendezték meg
● Az összművészeti versenyre 10–18 évesek jelentkezhettek
● Kategóriák: könnyűzene, vers és próza, tánc, komolyzene, néptánc, népzene, képzőművészet és szépirodalom, az utóbbi két csoport idén volt először
● Összesen 81-en jutottak be az elődöntőbe, amit áprilisban élőben közvetített a Zalaegerszegi Televízió
● A Május 18-ai gálán a Hevesi Sándor Színházban a kategóriánkénti első három helyezett és a közönségdíjasok léptek fel
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!