Kultúra

2006.07.21. 02:26

Cserfőn szól a jazz

Nagykanizsa - Ahogy a korábbi nyarakon már megszokhattuk, tegnap ismét a Kanizsához kö- zeli cserfői szőlőhegyre költözött a jazzvilág, hogy vasárnap hajnalig kényeztesse koncertek- kel a műfaj kedvelőit.

Mórocz Zsolt

Tiborcz Ivánék birtokán tegnap este vette kezdetét a XI. JazzLand Cserfő, mely a korábbi hagyományokat követve biztosít bemutatkozási lehetőséget tehetséges fiatal jazzmuzsikusoknak. A nemzetközileg is jegyzett, sajátos hangulatú fesztivál ennek megfelelően 20 órakor a Beginners Project koncertjével nyitotta meg háromnapos koncertsorozatát. A formációt alkotó négy ifjú muzsikus - a fővárosban tanuló Borbély Miklós, Farkas Norbert, Somos Péter és a kanizsai Gayer Mátyás - ügyesen ötvözte a tradicionális jazz és a modern ritmusok elemeit, ekként mesélve történeteket a jazzről és generációjukról. Lapzártánk után magyar és világhírű jazz-zenészeket üdvözölhetett a közönség 22 órától a basszusgitáros Lattmann Béla vezette Lattmann Quartet, majd éjféltől a luxemburgi Benoit Martiny bandája zenélt. Ma 20 órakor a Dresch Mihály Quartet, majd az Ann Malcolmmal, Szakcsi Lakatos Bélával, Jávori Vilmossal és Orbán Györggyel felálló USA-Hungary All Star Band, éjjel pe-dig a fesztivál megálmodója, művészeti vezetője és házigazdája vezette Tiborcz Quartet igyekszik elvarázsolni a nagyérdeműt. A fesztivál zárónapján, szombaton a családokra gondolva már 18 órakor kezdődnek az ingyenes programok a helyi szőlősgazdák borkóstolójával (a gyerekeknek lovaglással és málnaszörppel) s ehhez a közönségbarát jazz-zenét játszó egerszegi BIBOP Café fellépésével. A Fesztivál Zenekar 20 órától, majd a Berki Tamás Band, s végül 24 órától a Bolla Quartet játszik. Kanizsai kötődésű zenészek alkotják majd a koncertsorozat meglepetését jelentő alkalmi Fesztivál Zenekart, s a rendezvény tényleges zárásaként együtt muzsikálnak ifjú zenészek és nagy öregek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!