Külföld

2011.07.28. 12:52

Embertelen szabály: két amputált lábért jár csak a biztosítási pénz

Egyetlen láb elvesztése nem elég, legalább kettő kell a biztosítási pénz felvételéhez - ezt a tájékoztatást kapta egy férfi Nagy-Britanniában, miután amputálni kellett a bal lábát.

MTI

A 47 éves férfi, Martin Wells 12 éven át fizetett egy biztosítást - összesen 4500 fontot -, amelynek értelmében rendkívül súlyos betegség esetén félmillió font jár neki. Azt hitte, egyik lábának amputálása térd fölött elég nagy csapás a jogosultsághoz, ám tévedett. A nem túl derűkeltő nevű Scottish Widows (Skót Özvegyek) biztosító felvilágosította, hogy legalább két végtag elvesztése szükséges, az viszont lehet "tetszés" szerinti kéz-láb variációban. A lényeg, hogy "legalább" csuklóból, illetve bokából kelljen amputálni.
   
A férfinak 3 tizenéves gyereke van. 30 éven át szenvedett a lábával, egy motorbaleset miatt kezdődött a krónikus fertőzés, amely végül vérmérgezésben tetőzött, az amputálás életmentő műtét volt.
    Wells buszsofőr, és reméli, hogy felépülése után visszatérhet dolgozni. A mű
láb nem akadály, mivel automata sebességváltósak munkáltatója buszai - adta hírül a brit Metro újság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!