Külföld

2010.11.03. 12:20

Csalással gyanúsítanak egy magyar férfit a thaiföldi hatóságok

A thaiföldi rendőrség letartóztatott egy magyar férfit, akit azzal gyanúsít, hogy nem létező üdülési csomagokat árusított külföldi turistáknak - jelentette szerdán a Bangkok Post című napilap internetes kiadása.

MTI

A helyi rendőrség értesülései szerint a 28 éves H. Z. Á. mintegy kétszáz spanyol, ausztrál és magyar állampolgárt vett rá, hogy rendkívül kedvező áron vásároljon üdülési csomagot a Thaiföld délnyugati részén található Phuket szigetére.
   
A rendőrség szerint a múlt csütörtökön őrizetbe vett gyanúsított több tízezer euróra tett szert a csalással.
   
A magyar férfi egy utazási irodát működtetett, és azzal reklámozta cégét, hogy heti 360 euróért tud szállást biztosítani a turistaparadicsom egyik tengerparti szállodájában. Azt is állította, hogy tevékenységét támogatja a thaiföldi idegenforgalmi hivatal - jelentette be keddi sajtótájékoztatón a bevándorlási hivatal phuketi igazgatója.
   
A rendőrség információi szerint a férfi úgy szerezte ügyfeleit, hogy meghívta a különböző spanyol, ausztrál és magyar utazási irodák képviselőit, és meggyőzte őket az ajánlat valódiságáról. A kivételes lehetőséget ezek után az irodák reklámozták saját országukban, s a turisták csak a helyszínre érkezésükkor döbbentek rá, hogy csalás áldozatai lettek.
   
A bevándorlási hivatal szerint a magyar férfi sok szállodatulajdonost is megkárosított, ráadásul engedély nélkül tartózkodik az országban, miután május 20-án lejárt útlevelének érvényessége.
   
A gyanúsított állítólag beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy több mint tízezer eurós adósságát akarta a törleszteni a csalással szerzett pénzből - írta a Bangkok Post honlapján (http://www.bangkokpost.com/news/local/204498/hungarian-arrested-for-holiday-scam" target="_blank").

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!