Külföld

2017.08.09. 12:34

Veszélyben Olaszország biztonsága? - Migránsok elleni bombatámadások több tartományban

Olaszországban eddig az ottani, szinte kizárólag balliberális média hatására a migránsbarát hangulat volt a jellemző.

Egy jobboldali olasz napilap mai számában ezzel, a címmel jelent meg egy a római szocialista kormányt bíráló cikk: „Delrio hadserege: a parti őrség önkéntes taxiszolgálatként". - írja a Magyar Idők.

Az írás így kezdődik: „Paradoxnak tűnhet, de a 100 kikötőt járó, a tengeri mentés feladatával megbízott 600 hajó szintén Graziano Delrio infrastrukturális és szállításügyi minisztériumtól függ. Reggio Emilia volt polgármestere nagyon összeakasztotta bajszát Marco Minniti belügyminiszterrel az NGO-k és a migránsok ügyében, amely akár fel is robbanthatja a kormányt."

Olaszországban eddig az ottani, szinte kizárólag balliberális média hatására a migránsbarát hangulat volt a jellemző.

Hogy milyen veszélyesre is fordulhat Európa azon a táján a helyzet, arra szintén a jobboldali napilap hívta fel pár napja a figyelmet. A cikk olyan tényeket közöl, melyek eddig nem kaptak nagy hírverést például a migránsellenes bombarobbantásokról és arról, hogy már minden eddigi mértéken is túllép a migránsbefogadási biznisz elleni tiltakozás.

Július 27-én este például Szardínia szigetén egy migránsbefogadó központ előtt bomba robbant. Az ott tartózkodó 64 migráns nem sérült meg, de a robbanás nagy rést ütött az épület külső részében. De nem ez volt az első eset, hogy bomba robbant a szigeten.

A cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak Szardínia szigetét érik a támadások. Július 27-én Róma mellett dobtak egy bombát egy olyan migránsbefogadó külső fala felé, ahol 500 észak-afrikai lakott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!