Külföld

2017.05.10. 05:57

Trump kirúgta az FBI igazgatóját

Mindenkit meglepett Trump döntése, még magánál az FBI-nál is megdöbbentek a döntésén.

A Fehér Ház közleményében az olvasható: "Donald Trump értesítette James Comey FBI-igazgatót, hogy megbízatása véget ért." Az elnök levelében azt írta, értékeli, hogy Comey többször elmondta, nem nyomoznak ellene, de megfogadta a főügyész és helyettese javaslatát, és úgy látja, az igazgató többé nem alkalmas a pozíciója betöltésére, ezért azonnali hatállyal felmenti.

Trump azt is hozzátette az ominózus levélben, hogy "Nagyon fontos, hogy egy olyan FBI-vezetés álljon fel, amely visszanyeri az emberek bizalmát a hivatal munkájában".

Comey-t még Obama nevezte ki az FBI-igazgatójának négy éve, a megbízatása tíz évre szólt.

Ő vezette azt a vizsgálatot, ami a Trump-kampány és az oroszok választásba való beavatkozására irányult. Rengeteg kritikát kapott a Clinton-féle e-mail-botránnyal kapcsolatban is. A napokban kiszivárgott, hogy Comey pontatlan információkat mondott a meghallgatáson az emailbotránnyal kapcsolatban, de egyelőre nem tudni, hogy összefügg-e ezzel a menesztése - írja az Index.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!