Külföld

2012.02.24. 13:40

Súlyos agykárosodása van a lavina balesetet szenvedett hercegnek

Amszterdam - Orvosai szerint súlyos agykárosodást szenvedett és talán soha nem nyeri vissza eszméletét Johan Friso holland herceg, akit múlt pénteken temetett maga alá egy lavina az osztrák Alpokban.

MTI/AP

Wolfgang Koller osztrák szakember szerint nagyjából ötven percbe telt a herceg újraélesztése. A mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) kimutatta, hogy Johan Friso agya "súlyos károsodást" szenvedett a február 17-ei balesetben.

Beatrix holland királynő másodszülött fiát múlt pénteken koradélután érte a baleset, amikor "családi" üdülőhelyük, a vorarlbergi Lech szomszédságában, Litzen-Zugertobelnél letért a kijelölt pályáról. Mintegy negyedóra múlva sikerült megtalálni, de újra kellett éleszteni.

A 43 esztendős herceget válságos állapotban szállították az innsbrucki kórházba. Koller szerint nemsokára átviszik egy magánklinikára további kezelés céljából, ám évekbe telhet, mire felébred a kómából, ám az is elképzelhető, hogy az soha nem fog bekövetkezni.

A balesetet megelőzően jelentős mennyiségű hó esett az osztrák Alpokban, aminek következtében megnőtt a lavinaveszély. A holland uralkodócsalád hagyományosan, évtizedek óta minden évben Lechben tölti sívakációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!